Gyakori kérdések

Mikor kérjek ajánlatot?

Akkor érdemes ajánlatot kérni, ha már összeszedte, hogy milyen típusú problémák várnak megoldásra. Lehetőség szerint felsorolás szerű lista legyen.

Miért jobb önt választanom, mint egy szak-iparost?

Tapasztalataim szerint az iparosok jellemzően nem jönnek ki kis munkákra és egyféle dolgot oldanak meg ellentétben velem. Amennyiben ki kell hívnia egy bútor asztalost megjavítani a szekrényt, egy vízszerelőt, megjavítani a csöpögő csapot, egy festőt, kijavítani egy rossz helyre fúrt lyukat a falon, egy akárkit, aki felfúrja az új karnist, mind-mind kiszállási díj, minimum óradíj, mely terheli önt. Nem is beszélve arról, hogy hány nap szabadság ez önnek, mire mindenki odaért…ha odaér. Én egyszerre oldom meg a legtöbb gondját így időt és pénzt spórolva önnek.

Milyen munkákban vehetem igénybe segítségét!

Lakáson, házon és irodán belül és kívül felmerülő kisebb javítások, szerelések, karbantartások és beépítések a specialitásom. Részletesebben a szolgáltatás menüpont alatt, azaz a (főoldalon) tájékozódhat.

Mik a fő előnyeim?

Nem dohányzom, nem iszom és a munkára összpontosítok és azt precízen végzem. Gondolkozom, ok-okozati összefüggéseket látok és nem csak utasításokat hajtok végre, így törekedve a probléma tartós és szakszerű megoldására. Meghallgatom önt, mit szeretne és ha igénye van rá, önnel együtt gondolkozom, hogy a legjobb megoldást találjuk meg az ön számára. Egyedül dolgozom, így nem kell tartani tőle, hogy amikor a főnök elmegy, a munkavállaló lazsál vagy egészen más megoldás születik, mint amit önnel egyeztettem.

Lehet kérni árajánlatot helyszíni felmérés nélkül is?

Igen, lehet. Ebben az esetben körbe kell fényképezni a kérdéses dolgokat, azt el kell küldeni a megadott e-mail címre a kísérő szöveggel együtt, mely a problémát leírja. Kiszállási díjat nem kell fizetni, de az ajánlatkészítési munkadíj, akkor is kiszámlázásra kerül, viszont az árlistában szereplő kedvezmények kompenzálhatnak belőle.

Miért kell fizetnem a tételes árajánlatkérésért?

Miért kell fizetni az ügyvéd óradíját, ha szerződést nem köt? Miért kell fizetni a magánorvosnál, ha csak vizitre megyek? A válasz ugyanaz. Mert akkor is dolgozik, még, ha nem is termel vagy alkot. Az idő pénz mindenkinek. Ha mindenképpen látni szeretné előre a várható költségeket úgy kénytelen vagyok felmérni a munkát és ajánlatot adni rá, de ez mind-mind idő. Ezzel szemben a díjazásom egyértelmű árakat ad meg, így ha van némi elképzelése vagy egy rövid telefonbeszélgetés alkalmával egyeztetni tudjuk, hogy kb. mennyi idő az elvégzendő feladat, akkor azért képbe kerülhet a költségekkel anélkül, hogy mindannyian órákat töltenénk vele.

Milyen előnyei vannak, ha mégis kérem a helyszíni felmérést?

Amennyiben sok apróság felmerül, vagy bizonytalan, hogy az adott problémát, vagy problémasort érdemes e megcsináltatnia, vagy nehezen azonosítható a probléma, ebben az esetben érdemesebb, ha személyesen is megtekintem a megoldandó feladatokat. Sokan ilyenkor rájönnek, hogy a problémát akár maguk is könnyen elháríthatják és a tanácsaimmal akár könnyedén meg is oldhatják a feladatot anélkül, hogy én töltenék ott extra időt. Tehát a felmérés akár tanácsadás is lehet, és nem egyszer órákat spórolok javaslatokkal és megoldásokkal. Ezt ugyan a felmérés alkalmával az én időmben ki kell fizetni, de ezek tízezreket vagy akár százezreket is spórolhatnak önnek, amit lehet, hogy más szemérmetlenül lehúzná önről ahelyett, hogy észszerű keretek közé terelné az elképzelést és reálisan vázolná a helyzetet. Tehát ne higgye, hogy nem éri meg egy személyes találkozó, mert igenis nagyon megtérülő lehet önnek.

Nem találom a kérdésemre a választ. Mit tegyek?

A leggyorsabb, ha felhív telefonon, (+36-20-352-8484) de sokszor előfordul, hogy nem tudom felvenni, mert a munkámra összpontosítok. Igyekszem minden hívást visszahívni, amikor alkalmas, de lehetnek kivételek. Kérem ön is próbálja újra a hívást, de küldhet SMS, Viber üzenetet is, de legjobb lehet ilyen esetben az e-mail. A kapcsolati oldalon vagy a lap alján minden elérhetőségemet megtalálja.